Netradiciniai blynų receptai

Tradicinis Užgavėnių patiekalas – blynai, kurie nebūtinai turi būti saldūs ar tokie, kuriuos mes esame pripratę valgyti kasdien. Per šias Užgavėnes palepinkite savo artimuosius ne tik blynais su šilauogėmis, bet ir blynais be glitimo, su morkomis ar net ožkos sūriu. 

Purūs blynai su šilauogėmis

Reikės: 2 stiklinių miltų, 2 valgomųjų šaukštų cukraus, 4 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, 1 kiaušinio, 1 su puse stiklinės grietinėlės, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 1 stiklinės šilauogių.

Paruošimas: sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską dubenyje. Išmaišytoje masėje padarykite viduryje duobutę, į kurią įkulkite kiaušinį, supilkite grietinėlę bei vanilės ekstraktą. Maišykite viską tol, kol pavirs į vieną masę ir sudėję šilauoges vėl viską švelniai išmaišykite. Blynus keptuvėje kepkite tol, kol jie gražiai paruduos. Blynai bus puresni, jeigu miltus pirmiausia persijosite. 

Blynai be gliuteno

Reikės: 1 banano, 2 kiaušinių, pusės stiklinės avižų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio cinamono.

Paruošimas: visus ingredientus suberkite į dubenį, įdėkite sutrintą bananą ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus. Nepamirškite, kad blynus taip pat galite kepti naudojant ne tik paprastą, bet ir kokosų aliejų. Šis ne tik yra sveikesnė alternatyva, bet ir suteiks blynams kokosų aromato.

Blynai su morkomis

Reikės: 1 kiaušinio, ¾ stiklinės pieno, ¾ stiklinės plonai tarkuotų morkų bei alyvuogių aliejaus.

Paruošimas: sudėkite visus ingredientus į vieną dubenį ir gerai išmaišykite. Nepamirškite, kad ¾ stiklinės smulkiai tarkuotų morkų galite pakeisti kitomis daržovėmis ar vaisiais – moliūgais, obuoliais, bananais ir panašiai. Į tešlą įberkite riešutų ar šokolado gabaliukų, mat jie blynams suteiks visai kitokio skonio. Kiekvieną pusę kepkite po 1-2 minutes. Patiekite iškeptus blynus su gardžiu klevų ar kitokiu sirupu.

Blynai su ožkos sūriu

Reikės: 450 g ožkos sūrio, 2 kiaušinių, 4 valgomųjų šaukštų cukraus, ½ arbatinio šaukšto kepimo miltelių, 1 stiklinės miltų, žiupsnelio druskos, 6 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Paruošimas: į didelį dubenį sudėkite ožkos sūrį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinius, cukrų, druską, ¾ stiklinės miltų ir masę maišykite tol, kol ji bus vientisa. Kitame mažame dubenyje sudėkite likusią ¼ stiklinę miltų ir paėmę ¼ jau pagamintos tešlos, išvoliokite ją miltuose ir suformuokite norimą blynelio formą. Nepamirškite, kad nuo tešlos reikėtų nuvalyti miltų perteklių, mat kitaip blynai keptuvėje greičiau sudegs, nei iškeps. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir kiekvieną blyną kepkite po 2-3 minutes, paskui apverskite. Iškeptus blynus galite pateikti su grietine, medumi ar mėgstama uogiene.

UŽGAVĖNĖS BLYNAI RECEPTAI MAISTAS
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Aš rekomenduoju
Rekomendacijų nėra

Komentarai

Komentarai skirti bendrauti ir aptarti įmonės ar renginio ypatybes, taip pat išsiaiškinti įdomius klausimus apie tai.

Laisvalaikis
Kepame Velykų pynę: populiari ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje Jei vis dar ieškote idėjų, kuo papildyti Velykų meniu, šis kepinys neabejotinai papuoš stalą ir sukurs šventinę atmosferą. Ne veltui nostalgiškai skani Velykų pynė nuo neatmenamų laikų puikuodavosi ne tik ant mūsų protėvių stalo, bet buvo ir tebėra tikra pažiba įvairiose tautose. Tiesa, pasaulio virtuvėje šios mielinės pynutės receptūros ir pavadinimai skiriasi, tačiau visų jų skonis ir sukel...
Gamta
Š. m. balandžio 27 d. gyventojai kviečiami sodinti mišką – šią dieną visoje Lietuvoje vyks „Nacionalinis miškasodis 2019“. Tai jau kelerius metus iš eilės LR Aplinkos ministerijos ir VĮ Valstybinių miškų urėdijos organizuojama miško sodinimo šventė, įprasminanti bendrą visuomenės ir miškininkų rūpestį mišku ir palikimu ateities kartoms.  „Kviečiu visus gamtos ir miško mylėtojus surasti laiko ir pasodinti medelį. Mūsų šalyje auga gražūs miškai, kuriais didž...
Įvykiai
Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) distribucijos ir technologijų vystymo centru Baltijos jūros regione siekianti tapti Klaipėda, gegužės 15-16 dienomis, suburs šioje sferoje proveržį kuriančių verslo organizacijų atstovus. „Klaipėda LNG Forum 2019“ – didžiausias iki šiol uostamiestyje organizuotas SGD tematikos renginys, pateiksiantis itin platų įžvalgų spektrą apie skirtingas šios industrijos sritis. Forumą organizuoja Lietuvos SGD klasterio partneriai Kla...
Sveikata
Ilgai lauktas pavasaris vis dažniau džiugina mus šiluma ir kviečia mėgautis pirmaisiais saulės spinduliais, tačiau Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto doktorantė, Infekcinių ligų ir dermatovenerologijos klinikos gydytoja Inga Kisielienė perspėja, kad saulė gali būti ne tik maloni, bet ir kenksminga. Vienas svarbiausių odos priežiūros būdų yra apsauga nuo saulės, tačiau ar tikrai žinome, kaip saugotis? Atšilus orams, dermatologai vis garsiau kalb...
Laisvalaikis
Keptas ėriukas, kiaušiniais įdaryti tartai ar džiovintų vaisių pyragai – tai lietuviams vis dar neatrasti Velykų patiekalai, kuriais didžiuojasi įvairios Europos šalys. „Per Velykas dažnas lietuvis ruošia cepelinus, balandėlius, o desertui patiekia šakočius. Ir nors tai yra neatsiejama lietuviškosios virtuvės dalis, šiemet kviečiu pasižvalgyti po kitas Europos šalis ir atrasti kiek kitokią Velykų virtuvę“, – teigia šefas Gian Luca Demarco ir dalinasi įžval...
Įvykiai
Klaipėdos jūrininkų ligoninė paminėjo savo veiklos 25-metį. Klaipėdos dramos teatre vykusiame šventiniame renginyje netrūko šiltų žodžių kolegoms, įvertinimų, padėkų, plojimų ir geros nuotaikos. Pasveikino Premjeras Šventėje dalyvauti negalėjęs Lietuvos Respublikos Premjeras Saulius Skvernelis perdavė sveikinimus Klaipėdos jūrininkų ligoninės bendruomenei ir padėkas. „ Gerbiami Klaipėdos Jūrininkų ligoninės darbuotojai, Jūsų pašaukimas ir kasdieninis darba...
Lietuvoje
Mokslas ir verslas vienija jėgas stiprinant Klaipėdos regiono moksleivių ir studentų technologinius gebėjimus ir žinias bei auginant jaunuosius talentus, kurių reikia perspektyviausioms šiandienos industrijoms. Toliaregiški tikslai balandžio 16 d. buvo įtvirtinti Klaipėdos universiteto (KU) ir tarptautinės kompanijos „Emerson" bendradarbiavimo sutartimi dėl „STEAM" centro vystymo. Dokumentą pasirašiusieji KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas ir „Eme...
Sveikata
Balandžio 16 dieną Klaipėdos dramos teatre įvyko neeilinė spaudos konferencija, kurią teatras surengė drauge su Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikais – jie teatralus mokė teikti pirmąją pagalbą naudojant išorinį širdies masažuoklį (defibriliatorių).  Konferencijoje dalyvavo, išsamiai apie pirmosios pagalbos teikimą ir žmogaus gaivinimą defibriliatoriumi žurnalistams ir teatro darbuotojams pasakojo Lietuvos širdies asociacijos Klaipėdos skyriaus vadovė, Kl...
Laisvalaikis
VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija stiprina bendradarbiavimą su mokslo įstaigomis. Įmonė neseniai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Klaipėdos valstybine kolegija, kurią įprasmina šį trečiadienį organizuojama bendra mokslinė-praktinė konferencija.Vienas iš bendradarbiavimo tikslų - dalintis patirtimi bei žiniomis, organizuoti mokslinius tyrimus, bendradarbiauti ugdant studentų praktinius gebėjimus, bendradarbiauti skleidžiant Lietuvos kaip jūr...