Užsienio kurortus lietuviai renkasi ne tik poilsiui, bet ir nuotoliniam darbui

Artūras Žalkauskas

Įsibėgėjant šiltajam sezonui, kelionių agentūrose išauga paklausa kelionėms į užsienio kurortus, kuriuose keliautojai domisi ne tik poilsio, bet ir darbo sąlygomis. Kelionių ekspertai vardina tokių kelionių privalumus ir dažniausiai pasirenkamas kryptis, taip pat dalinasi patarimais.

„Pastebime, kad lietuvių šeimos vis dažniau susigundo galimybe ilgesnį laiką išvykti ilsėtis į šiltuosius kraštus, kuriuose vaikai ilsisi, o suaugusieji tęsia darbą nuotoliniu būdu“, – apie populiarėjantį kelionių tikslą pasakoja „Kelionių panoramos“ vadovė Kristina Graužinienė.

Kelionių ekspertė pastebi, kad tokiais atvejais šeimų viešnagė užsienyje trunka ilgiau – nuo trijų savaičių iki poros mėnesių, o į kurortus kartu keliauja ir vaikų auklės. Tokiu būdu pavyksta šeimos narius ilgiau palepinti saulėtais orais bei smagiau praleisti laiką su artimaisiais.

Po darbų visas laisvalaikis skiriamas pramogoms ir poilsiui

Tobulėjant technologijoms, dirbti iš kurortų tapo ne tik patogu, bet ir naudinga. Dažnoje įmonėje dirba žmonių, kuriems nebūtina darbo vieta biure, jie savo užduotis atlieka internetu, tad gali produktyviai tai daryti ir išvykose. Tokie darbuotojai patys planuoja užduočių apimtis, gali lanksčiai derinti darbo ir i poilsio valandas. Didžiausiu darbo iš kurorto privalumu tokie keliautojai laiko galimybę gerai praleisti laiką tarp darbų: pasikaitinti paplūdimyje ir išsimaudyti, pasivaišinti šviežiais vaisiais ir egzotiniais patiekalais, pabendrauti su šeima ar kartu vykti į ekskursijas. Šilto klimato kurortuose natūraliai atsiranda darbui tinkamų laiko tarpų, pavyzdžiui, kai ateina laikas pailsėti nuo saulėkaitos ar po pietų migdomi vaikai.

Pasidomėkite interneto sparta

Keliautojams, kurie dalį kelionės laiko planuoja dirbti, K. Graužinienė pataria būtinai apie tai pasakyti kelionių organizatoriams.

„Viena svarbiausių sąlygų darbui yra kokybiškas internetas, todėl prieš rekomenduodami viešbutį papildomai patikriname, kokios spartos ryšiu jame galima naudotis, – sako K. Graužinienė. – Pasidomime, ar klientams reikės siųsti ir gauti didesnius informacijos kiekius, dalyvauti vaizdo ir telekonferencijose.“

Kelionių agentūros vadovė pasakoja, kad atsižvelgdami į skirtingose šalyse teikiamą interneto kokybę, darbo kelionėms lietuviai dažniau pasirenka Italijos, Graikijos ar Turkijos kurortus.

Rinkitės viešbutį, teikiantį daugiau paslaugų

Kaip pastebi K. Graužinienė, viešint auštos kokybės kurortuose atsiranda daugiau laiko ir pramogoms, ir darbui. Todėl dirbti vykstantiems keliautojams kelionių organizatoriai rekomenduoja rinktis komfortiškesnius viešbučius, turinčius gerai įrengtus verslo centrus su darbui būtina organizacine technika, taip pat teikiančius papildomas paslaugas – pavyzdžiui, vaikų priežiūros, organizuojančius sporto pramogas, drabužių skalbimą ar prekių pristatymą.

Kartu su šeimomis ilgesniam laikui išvykstantys žmonės įprastai ieško didesnių apartamentų arba šalia esančių kambarių, kuriuose galėtų komfortiškai jaustis visi šeimos nariai. Tokie keliautojai teiraujasi galimų pramogų visai šeimai, kartais – ramesnės ir saugesnės vietos vaikams. Rinktis ilgesnes viešnages papildomai skatina ir tai, kad užsakant viešbutį kelioms savaitėms pritaikomi palankesni įkainiai, parenkami labiau komfortiški kambariai.

„Kai nereikia rūpintis namų ruoša, kasdien susitaupo daug laiko, kurį galima savo nuožiūra skirti darbui arba poilsiui, – komentuoja kelionių ekspertė. – Pastebėjome, kad vieną kartą taip pakeliavę klientai ir kitąmet renkasi ilgesnes keliones, planuodami derinti darbą ir poilsį.“

Pasak K. Graužinienės, įprastai tokie keliautojai pirmąsias savaites skiria darbui, o viešnagės pabaigoje bent savaitę ar dvi tik ilsisi ir pramogauja.

kelionės kurortai keliautojai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Aš rekomenduoju
Rekomendacijų nėra

Komentarai

Komentarai skirti bendrauti ir aptarti įmonės ar renginio ypatybes, taip pat išsiaiškinti įdomius klausimus apie tai.

Veidai
Šį kartą pakalbinome muzikinio projekto "Lietuvos balsas" dalyvį, atlikėją, dainų autorių ir kūrėją Kristijoną Vaičiukauską. Vaikinas, nuo vaikystės svajojęs dainuoti, pasirodęs projekte privertė visus aikčioti, jo balso pavydėtų daugelis. Plačiau apie jo kasdienybę, norus, siekius bei kūrybą.  Labas, Kristijonai! Pradėkime nuo to ar dažnai tenka duoti interviu? Šiuo metu ne. „Lietuvos balso“ metu teko interviu dalinti kur kas dažniau, bet kadangi dabar es...
Testas!
Mes paruošėme jums keletą išbandymų, keleta klasikinių užduočių. Kai kurioms iš jų reikės tik dėmesio, kitoms - dėmesingumo ir ar loginio mąstymo.   Mūsų dėmesio testai pateikiami nuotraukose ir susideda iš skirtingų tipų užduočių: rasti klaidą, rasti skirtumus ir padaryti logiškas išvadas. Imsitės iššūkio? Testo atsakymas: klaida ne skaičiuose, kurie krenta į akis, o sakinyje. Žodis RASTI kartojasi du kartus.
Įvykiai
Kuo panašūs žmonės, gimę pirmosios Lietuvos nepriklausomybės laikotarpiu ir po 1990-ųjų? Kuo abi šios kartos skiriasi nuo savo tėvų? Sociologai, istorikai ir filosofai sutinka, kad, nepaisant amžiaus skirtumo, šalies nepriklausomybės metais gimę žmonės turi nemažai bendro. Pavyzdžiui, jaučia didesnį pasitikėjimą savimi ar turi labiau išreikštą liberalumą, palyginus su žmonėmis, augusiais priespaudos metais.   Svarbi aplinkos įtaka Klaipėdos universiteto So...
Įdomu!
Velykos arba Šventos Velykos – krikščionių šventė, simbolizuojanti Kristaus prisikelimą iš numirusių po nukryžiavimo, kaip tai aprašyta Naujajame testamente. Tai įvykę trečią dieną po Kristaus mirties (mirties dieną skaičiuojant kaip pirmą dieną).Velykos yra svarbiausia daugelio krikščionių šventė, kuria išreiškiamas didelis džiaugsmas dėl galutinės Dievo sūnaus pergalės prieš mirtį (šetoną). Kai kurių protestantų supratimu svarbiausia yra Kristaus mirties...
Laisvalaikis
Kepame Velykų pynę: populiari ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje Jei vis dar ieškote idėjų, kuo papildyti Velykų meniu, šis kepinys neabejotinai papuoš stalą ir sukurs šventinę atmosferą. Ne veltui nostalgiškai skani Velykų pynė nuo neatmenamų laikų puikuodavosi ne tik ant mūsų protėvių stalo, bet buvo ir tebėra tikra pažiba įvairiose tautose. Tiesa, pasaulio virtuvėje šios mielinės pynutės receptūros ir pavadinimai skiriasi, tačiau visų jų skonis ir sukel...
Gamta
Š. m. balandžio 27 d. gyventojai kviečiami sodinti mišką – šią dieną visoje Lietuvoje vyks „Nacionalinis miškasodis 2019“. Tai jau kelerius metus iš eilės LR Aplinkos ministerijos ir VĮ Valstybinių miškų urėdijos organizuojama miško sodinimo šventė, įprasminanti bendrą visuomenės ir miškininkų rūpestį mišku ir palikimu ateities kartoms.  „Kviečiu visus gamtos ir miško mylėtojus surasti laiko ir pasodinti medelį. Mūsų šalyje auga gražūs miškai, kuriais didž...
Įvykiai
Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) distribucijos ir technologijų vystymo centru Baltijos jūros regione siekianti tapti Klaipėda, gegužės 15-16 dienomis, suburs šioje sferoje proveržį kuriančių verslo organizacijų atstovus. „Klaipėda LNG Forum 2019“ – didžiausias iki šiol uostamiestyje organizuotas SGD tematikos renginys, pateiksiantis itin platų įžvalgų spektrą apie skirtingas šios industrijos sritis. Forumą organizuoja Lietuvos SGD klasterio partneriai Kla...
Sveikata
Ilgai lauktas pavasaris vis dažniau džiugina mus šiluma ir kviečia mėgautis pirmaisiais saulės spinduliais, tačiau Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto doktorantė, Infekcinių ligų ir dermatovenerologijos klinikos gydytoja Inga Kisielienė perspėja, kad saulė gali būti ne tik maloni, bet ir kenksminga. Vienas svarbiausių odos priežiūros būdų yra apsauga nuo saulės, tačiau ar tikrai žinome, kaip saugotis? Atšilus orams, dermatologai vis garsiau kalb...
Laisvalaikis
Keptas ėriukas, kiaušiniais įdaryti tartai ar džiovintų vaisių pyragai – tai lietuviams vis dar neatrasti Velykų patiekalai, kuriais didžiuojasi įvairios Europos šalys. „Per Velykas dažnas lietuvis ruošia cepelinus, balandėlius, o desertui patiekia šakočius. Ir nors tai yra neatsiejama lietuviškosios virtuvės dalis, šiemet kviečiu pasižvalgyti po kitas Europos šalis ir atrasti kiek kitokią Velykų virtuvę“, – teigia šefas Gian Luca Demarco ir dalinasi įžval...